Beiskolázási tájékoztató a 2022/2023-as tanévre

Kedves Szülők!

Köszöntöm Önöket a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola vezetőjeként!

Az iskolánk nyugodt, biztonságos, jól megközelíthető (35, 36, 159-es busz), zöld övezeti környezetben található (1214 Budapest, Iskola tér 45.). Több mint 60 éve szorgoskodnak tanítók, tanárok, kollégák, nevelők azért, hogy a Kölcsey a kerület egyik meghatározó iskolája lehessen. A sok évtizedes kitartó munkánk és elveink nem változtak.

A gyerekekből művelt, jól képzett, jól felkészített, az életben boldogulni tudó, harmonikus fiatalokat szeretnénk nevelni.

Mindez természetesen a szülői ház támogatása nélkül nem sikerülhet. Nagy öröm és segítség számunkra, hogy a szülők figyelnek a gyermekeikre és velük összhangban, egymást támogatva dolgozhatunk.

Kiemelt területeknek a hagyományok ápolását, a kreatív gondolkodásfejlesztést, a magas szakmai tudást tartjuk, az emelt szintű angol oktatás mellett, melyet a 3. évfolyamtól kezdünk. A 7. évben nyelvvizsgát tesznek a tagozatos diákok, és nyugodt szívvel készülhetnek a központi felvételikre. Az Országos Kompetenciamérés (OKM), és az angol idegen nyelvi méréseken diákjaink az országos-, budapesti átlag felett teljesítenek, sok esetben a 6 és 8 évfolyamos gimnazistákkal is fel tudják venni a versenyt. Úgy gondolom, hogy ez az objektív mérés jó támpont lehet az érdeklődő szülőknek.

Ezek az eredmények nem valósulhatnának meg a remek, alapozó, alsós évek nélkül, ahol a 2022/2023-es tanévben is felkészült, kiegyensúlyozott tanítók várják a gyerekeket az induló két elsős osztályban.

1.a Joó Erika, Joó Endre tanítók terelgetik a kis diákjainkat.

1.b Benda Mihályné, Kati néni és Kovácsné Tokodi Ágnes várják majd a gyermekeket.

Számomra garancia az eddigi munkájuk, gyerekekhez, egymáshoz, szülőkhöz való viszonyuk!

Velünk a március 9-én (szerdán) 17 órától tartandó Szülői fórumon ismerkedhetnek meg, ahová nagy tisztelettel várunk minden érdeklődőt! A fórumra előzetesen lehet majd regisztrálni a honlapon később megjelenő módon. 

Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzetben nyílt napot, illetve bemutatkozó foglalkozásokat nem tudunk szervezni.

Az osztályok között nincs sem tantervi, sem tagozati eltérés. Mindkét osztályban iskolaotthonos rendszerben dolgoznak majd, ahol 08:00-16:00 óra között szervezzük a gyerekek mindennapjait. Természetesen, egyéni elbírálás alapján lehetőség van arra is, ha valaki iskolai vagy iskolán kívüli foglalkozásra szeretné járatni gyermekét.

Az iskola falain belül:

 • képzőművészet: rajz (AMI),
 • sport: sakk, akrobatikus rock and roll, torna, labdás képességfejlesztés, játékos atlétika, labdarúgás, röplabda,
 • zene: kürt, furulya, tuba, gitár, zongora, hegedű, fuvola, oboa, szolfézs, énekkar,
 • színjátszó csoport (AMI),
 • néptánc (AMI) közül választhatnak.

Itt azért szeretnénk felhívni a szülők figyelmét, hogy figyeljenek oda az egészséges arányok betartására. Ne terheljék túl a gyerekeket!

Igyekszünk a korosztályuknak megfelelő kiegészítő kulturális, sport és szabadidős programokat is becsempézni a hétköznapokba. Múzeumok, színházi előadások, mese-, bábjátékok, kirándulások, családi- és sportprogramok, koncertek, táborok mind-mind plusz élményt adnak a gyerekeknek. A honlapunkon található galériák bepillantást engednek a közösségi életünkbe is. Ezek együtt teszik lehetővé, hogy diákjaink remekül veszik az akadályokat tanulmányi és iskolán kívüli versenyen. Segítségünkre van iskolapszichológus, fejlesztőpedagógus, utazó gyógypedagógus, védőnő, iskolaorvos, iskolarendőr. Jó a kapcsolatunk a szakmai- és szakszolgálatokkal, akik ha kell, örömmel segítenek a fejlesztésre szoruló gyerekeknek.

Minden kollégámmal azon dolgozunk, hogy a különböző élethelyzetekben (legyen az jó, vagy kevésbé jó) legjobb tudásunkkal, tapasztalatainkkal, ötleteinkkel segítsük a családokat, gyerekeket. A közös munkánk eredménye, hogy örömmel jönnek a gyerekek az iskolánkba.

Remélem, Önökkel is találkozhatunk majd az elkövetkezőkben!

Beiratkozási tudnivalók

 • A beiratkozás 2022. április 21-22-én lesz.
 • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a honlapról. Fontos, hogy a szülői jogokat gyakorló szülők mind a ketten írják alá a papírokat.
 • A felvételnél a következő szempontokat kell betartanunk:
  1. körzetes gyermekek (körzetek a honlapon)
  2. regisztrált hátránnyal küzdő gyermekek (HHH, SNI, BTM…), amennyiben minket választanak (ezeket az igazolásokat, szakértői véleményeket be kell mutatni)
  3. körzeten kívüli testvérek
  4. körzeten kívüli csepeli gyermekek
  5. körzeten kívüli nem csepeli gyermekek

A körzetes gyerekek szülein kívül, a szülőknek írásban kell kérni, hogy felvegyük a gyermeküket az iskolába. A nem körzetes testvéreknek is be kell nyújtani egy ilyen témájú kérvényt!

A kérvényben a következőket kérjük feltüntetni:

 • gyermekük neve, születési helye, ideje;
 • melyik óvodába jár;
 • hány évet járt óvodába;
 • szülők elérhetőségei (lakcím, telefon, email);
 • gyermekük rövid bemutatása;
 • indoklás, hogy miért szeretnének Kölcseysek lenni.

Alaki megkötés nincs, a levelet meg lehet írni kézzel, vagy géppel, illetve e-mailben, levélben, vagy személyesen is le lehet adni az iskolában. Minden ilyen megkeresésre hivatalosan válaszolunk (ezért is kellenek az elérhetőségek). Természetesen a személyes találkozónak a lehetőség továbbra is adott minden kedves érdeklődőnek, a Titkárságon egyeztetett időpontokban.

Minden elérhetőségünk megtekinthető a kolcsey.eu honlapon.

Tisztelettel: 
                      Málek István
                  intézményvezető